Under the Cherry Moon (USA, 1986)

Pitkällisen yrittämisen jälkeen Jaakko voitti kivi-paperi-sakset-arvonnan ja pääsi valitsemaan illan elokuvan. Kassista kaivettiin esiin Princen ohjaama ja tähdittämä Under the Cherry Moon, joka aiheutti Antille nostalgisia tuntemuksia ja Ollille kikatuskohtauksen, mutta kuinkas sitten kävikään? Jutustelu alkaa elokuvasta, koukkaa elokuvaaja Michael Ballhausiin, singahtaa siitä Princen musiikkiin ja laskeutuu herran haaroväliin. Entä kannattiko elokuvalle antaa toinen mahdollisuus? Se selviää kuuntelemalla.

Podcast-ekstrat

  • Purple Rainin ohjaaja on Albert Magnoli, jonka merkittävin toinen krediitti taitaa olla Tango & Cash – joskin kyseessä oli anonymikeikka
  • elokuvan arvonta
  • bonusläpät

Fact Check

  • Around the World in a Day -albumi ilmestyi kuin ilmestyikin ennen Parade-levyä. Tämä asettaa Antin väitteen musiikillisesta evoluutiosta ei nyt valheelliseen, mutta epätarkkaan valoon. AtWiaD-levyn jopa 1960-lukulaisen popin (Beatles-vaikutteet vaikkapa sinkuissa Paisley Park ja Rasberry Beret) kautta vasta päästään Paraden Jazz-funk-sfääreihin. Tätä kronologiaa vasten esim. hyvinkin psykedeelinen funk-rock pläjäys Mountains voisi olla AtWiaD-outtake (on muuten Wendyn ja Lisan, ei Princen säveltämä viisu), kun Minnepolisin yksperäisen kääpiön musiikillista kehitystä tutkaillaan.
  • arvonnassa puhuttiin Roger Cormanin juutalaisuudesta ja internetin mukaan hän on 50-prosenttisesti valittua kansaa
  • musiikkivideoista Anotherloverholenyohead-video on livetaltiointi, jossa näkyy myös Wendyn kaksoissisko eli Princen sen aikainen tyttöystävä Susannah Melvoin
  • tuottajakolmikko Robert Cavallo, Steven Fargnoli ja Joseph Ruffalo tuottivat Princen elokuvat Purple Rain (1984) ja Under the Cherry Moon (1986) sekä konserttitaltioinnin Sign O’ the Times (1987). Herrat Fargnoli ja Ruffalo saivat elokuvista tarpeekseen, mutta Cavallon nimi yhdistettiin vielä elokuviin Angus (1995), 12 apinaa (1995), Kadotettu (1998) ja Enkelten kaupunki (1998)

Ehdotetut elokuvat

  • Batman

Linkit

4 vastausta merkintään Under the Cherry Moon (USA, 1986)

  1. Pingback: Under The Cherry Moon ja Princen manttelinperijä « Cigarette burns

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.