James Bond, osa 001

007

Kun taivas putoaa, vain muutos on pysyvää. 002nd Act -podcast päätti Skyfallin kunniaksi selvittää, mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat James Bond -elokuvat. (Skyfall-spoilereihin päästään vasta tunnin jälkeen, joten voit oikein hyvin kuunnella jakson, vaikka elokuva olisi vielä näkemättä.) Jokainen valitsi 005 suosikkiaan, jotka paljastetaan 001 kerrallaan piinaavan jännittävän jakson edetessä. Onko vanhassa vara parempi vai voittaako nuoruus? Asiat selviävät, ellei lasersäde ehdi leikata agenttikolmikkoamme kahtia ennen aikojaan.

Second Act will return in… the bonus podcast episode of 007.

Ekstrat

Fact check

 • [tämä tila varattu Josi Tikkasen korjauksille]
 • Licence to Kill on vuodelta 1989

Linkkejä

3 vastausta merkintään James Bond, osa 001

 1. Antti K says:

  Hyviä kommentteja Skyfall:sta! Kaikkien niiden kanssa voi helposti olla samaa mieltä samaan aikaan, niin elokuvan hyvistä kuin huonoistakin puolista. Bondin hahmoon tuodaan lisää syvyyttä, mikä tietenkin mielyttää meitä sarjan faneja. Toisaalta leffa laahaa välillä ja sisältää niitä Jaakon mainitsemia juoniaukkoja. Tämmöset harvoin häiritsee mutta tässä ne jotenkin nousi pintaan. Vastaava ei häirinnyt elokuvan aikana esimerkiksi uuden Batmanin kohdalla.

  Vinkkaus Bondin seksuaalihistorian monipuolisuuteen on loistava lisäys hahmoon vaikka se jääkin vähän tulkinnanvaraiseksi. Aika on selkeästi jo kypsä sille että heteromiesten fanittama kylmän sodan veteraani saa 2000-luvulla avoimesti osoittaa maskuliinista rakkauttaan kaikkiin suuntiin ja säilyä silti monen miessukupolven idolina. Ehkä Graigin jälkeen uusi Bond voisi olla avoimesti bi, joka kaataa leffan aikana myös miehiä trooppisen eksoottisille pahnoille. Miehiähän Bond-elokuvissa vilisee aina moninkertaisesti naisiin verrattuna. Skyfall:ssa tosin on todella vanhanaikaisesti pahis-homo, outo kaiku konservatiiviseltä kaudelta. Kunhan seuraavaan leffaan saadan hyvis-homo tärkeään sivurooliin niin maailma on taas vähän parempi paikka.

  ps. Olli, Die another day on todellakin kuraa 🙂

 2. Jones says:

  Moro arvon herrat!

  Tehkää ihmeessä Star Wars trilogiasta arvostelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *