Hellraiser (UK, 1987)

Juhlistamme itsenäisyyspäivää puhumalla yhdestä 1980-luvun ikonisimmista kauhuelokuvista eli Hellraiserista. Antilla on suureellinen teoria kauhugenren aaltoilevasta suosiosta, jonka takia Jaakko ja Olli pääsevät verestämään (heh heh, köh) muistoja Clive Barkerin auteur-hengessä kirjoittamasta, kuvaamasta ja varmaan konseptisuunnittelemastakin body horror -pätkästä.

Podcast-ekstrat

Fact check

 • USA-Iso-Britannia-epämääräisyys ei tule ainakaan novellista, jossa tarinan tapahtumapaikka on Lontoo, tarkemmin 55 Lodovico Street
 • toisin kuin luulimme lukeneemme, spurgu ei ole Frank Barker vaan Frank Baker, kertoo IMDB
 • ei niinkään oikaisu, mutta kiinnostava fakta kylläkin: Barker sanoo kirjoittaneensa Hellbound Heartin juurikin filmattavaksi

Linkkejä

2 vastausta merkintään Hellraiser (UK, 1987)

 1. Juho Tunkelo says:

  Hep, podcast parantaa juoksuaan jakso jaksolta. Tai sitten vaan elokuvat. 🙂 Aika kivat 80-luvun flashbackit kauhuelokuvien todellakin kulta-aikaan tuli. Danke.

 2. Juha Niemi says:

  Nyt oli kyllä semmoinen elokuva, että minustakin se on kyllä ehdottomia kauhun helmiä, pienestä rosoisuudestaan huolimatta.
  Muuten analyysi oli varsin täydellinen, mutta minusta Pinheadin vetovoiman salaisuus on sen älykkyys, jonkinlainen oikeudenmukaisuus ja jopa inhimillisyys, jos siitä nyt voidaan demonien kohdalla puhua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *